KRM
Arrangement

Summertime

Arier og duetter fra musikalverden

11. aug. 2024 KL. 14:00 - 15:00

Velkommen til en sommerlig konsert i praktfulle omgivelser! Ensemble Nereides byr på både kjære og kjente klassikere og noen overraskelser. Vakre arier og duetter fra opera-, operetta- og musikalverden.

Ensemble Nereides består av Héloïse Baldelli (sopran), Izabela Maroun (mezzo) og Laura Kern (klaver).

Billettkjøp: https://utsteinkloster.ticketc...

Om musikerne:

Héloïse Baldelli er en fransk-italiensk sopran. Hun har en mastergrad i sang med toppkarakter, under ledelse av den internasjonalt anerkjente sopranen Elizabeth Norberg-Schulz og spesialisering innen opera ved Tor Vergata universitet i Roma. Ikke engang ferdig med graden ble hun tatt opp i forskningsprogrammet ved Universitetet i Stavanger, hvor hun jobber for tiden. Som Ph.D. kandidat forsker hun på fremføringspraksis av sangene til franske modernistiske komponister. I tillegg til klassisk repertoar som 1900-tallet kammermusikk, romantisk opera og operetta, er hun interessert i kabaret og komiske sanger, samt i å lage forestillinger der dans og teater integreres med klassisk vokal kammermusikk. Héloïse opptrer jevnlig som solist og i ensembler både i Norge og i utlandet. Hun har tolket blant annet roller som Contessa i Figaros bryllup, Juliet i The Little Sweep, Cavaliere Armidoro i La Cecchina og Euridice i «Orfeo». Héloïse har sunget ved festivaler som Tromsø Artic Opera Festival, Chianciano Music Festival, Oslo Opera Festival, Gloppen Musikkfest og har jobbet med dirigenter som Per Kristian Skalstad, Terje Kvam, Peter Szilvay, Gabriele Bonolis og Salvatore Scinaldi m.fl. I sommer 2022 turnerte hun i Rogaland sammen med pianisten Friederike Wildschütz med forestillingen “En spasertur rundt Montmartre med Erik Satie” som fikk støtte av fylkeskommune og kommunene. Siden 2021 har hun vært medlem av trioen Ensemble Nereides som lager forestillinger av klassisk musikk med innslag fra det lette repertoaret som musikal og kabaret.

Mezzo-sopran Izabela Maroun er en talentfull sanger som gjør seg bemerket i den klassiske musikk- og operaverdenen med sitt eksepsjonelle talent og fine fremføringer. Izabelas 2023-sesong begynner med opptredener av klassisk kabaret-musikk ved Stavanger og Sandnes. I april blir hun med Valen Vokalensemble for en fremføring av C. Debussys Nocturnes i Fartein Valen i Stavanger Konserthus. Etter sommeren skal Izabela presentere "Slavisk Musikkhage" på Operakafe i Sandnes Kulturhus. I september skal hun reise til Oslo for å fremføre sitt operarepertoar på Gamle Raadhus Scene. Ved hennes retur til Stavanger for å fremføre Søster Angelica på Utstein Kloster. Resten av sesongen inkluderer konserter i Oslo, Sandnes og Sola. Izabelas karrierehøydepunkt inkluderer klassiske operaroller, som Cherubino i Mozarts Figaros Bryllup (2020: Opera Rogaland), La Zia Principessa i Puccinis Suor Angelica (2019: Opera Festivalen "Nebrodi in Canto" i Palermo), og Prins Orlovsky i Strauss’ Flaggermusen (2018: Opera Rogaland, coverrolle). Hun har også deltatt i andre produksjoner i løpet av tiden i operastudier i Norge og Slovakia, inkludert Haydns La Canterina, Martinus Knivens tårer, Plagges Pasjon, Mozarts Idomeneo, Monteverdis “Messaggere” fra L’Orfeo, blant andre. Izabela har deltatt på ulike festivaler, inkludert Festival of Norwegian Music "Grieg Day" i Bratislava, Opera Festival i Oslo, Norwegian Youth Chamber Music Festival og Opera Festival "Nebrodi in Canto" i Palermo. Izabelas vokale talenter har prydet mange forestillinger, og viser hennes varierte repertoar og evne til å tolke en rekke klassiske stykker. Hun har gledet publikum med sine forestillinger som altosolist i Durufles Requiem's Pie Jesu i Stavanger Domkirke, dirigert av Trond Korsgård. Izabela sang også Mozarts Kroningsmesse og Requiem og Bachs Juleoratorium, der hun fremførte en altosolo sammen med Sandnes Symfoniorkester og Stavanger oratoriekor på Nærbø og Gand kirke, dirigert av Erik Aldner. Videre har Izabela hatt muligheten til å vise sin kunstneriske stil gjennom solokonserter og flere konserter med Ensemble Nereides. Izabela Maroun har en postgraduate diploma i utøvende musikk fra Universitetet i Stavanger, en mastergrad i utøvende musikk også fra UiS, og en bachelorgrad i musikk fra Academy of Performing Arts i Bratislava.

Laura Kern er en estisk pianist og pianolærer. Hun studerte ved Tallinn Music High School og ved Estonian Academy of Music and Theatre. Hun har vært aktiv i kammermusikkgrupper, kor og i musikkstudier. I 2021 gjorde hun ferdig sin mastergrad som utøvende pianist ved Universitetet i Stavanger. Hun jobber som musikalsk leder i Tananger menighet