KRM
Arrangement

Sorgens toner

Gitarkonsert

10. apr. 2022 KL. 14:00 - 15:00

Kristina Vårlid har satt sammen flere verk som på sin måte representerer en side av sorgen. Kristina ser på musikk som en grenseløs lekeplass. Hun elsker å tenke ut av «notene» og strekke seg etter det uoppnåelige.

"Etter at min mentor, fantastiske gitarist og bestevenn Sabrina Vlaskalic (1989-2019) gikk bort, har musikken vist seg å være den beste måten å snakke om sorgen på. Dette ville jeg dele, ideen utviklet seg og jeg fant 5 stykker som jeg synes best representerer sorgens stadier. Jeg håper å kunne ta lytterne med på en usedvanlig sterk reise".

Kristina Vårlid

Kristina Vårlid (1994) er allerede en internasjonalt anerkjent klassisk gitarist etter å ha vunnet flere konkurranser og priser. Kristina har vært solist med blant annet Bergen Filharmoniske Orkester og Litauen Nasjonale Symfoniorkester og hun har spilt solokonserter i en rekke store konsertsaler, deriblant The Royal Concertgebouw i Amsterdam og Universitetets Aula i Oslo. Hennes kritikerroste debut-album «An Idea» ble utgitt i 2019 med Simax Classics. Samtidig som hun studerte på diplomstudiet ved Norges Musikkhøgskole i Oslo begynte hun å undervise på Prins Claus Conservatorium i Groningen, hvor hun viser hennes studenter veien til musikken uten grenser.

Program:

Georg Schmitz (1958-):
Last Encores

Pēteris Vasks (1946-):
Sonata of Loneliness

Tōru Takemitsu (1930-1996):
In the Woods

Nikita Koshkin (1956-)
Sonata II

Štěpán Rak (1945-):
Tombeau for Sabrina