KRM
Arrangement

Kammerkonsert

Klassiske utøvere fra Norge og Romania

06. aug. 2023 KL. 14:00 - 15:30

OM PROSJEKTET

Cellist og konsertarrangør Krisztina Eikeset tar med seg to musikerkollegaer fra Kristiansand Symfoniorkester samt fire musikere fra Romania, og sammen skal de gjennomføre en turné med 14 konserter i ulike byer i både Romania og Norge, sommeren 2023. Konserten på Utstein Kloster er en av de 6 konsertene som skal spilles i Norge og som er del av det interkulturelle prosjektet RoWay-NorMania. Dette prosjektet er lansert av kulturaktøren Florescu -Fernandez & Friends Association fra Romania i partnerskap med Eikeset med 4 Strenger fra Norge. Dets hovedformål er å fremme samtidens kunst og kultur til et bredt publikum og å styrke internasjonalt kultursamarbeid og overføring av kunnskap, gjennom produksjon av et mangfold av kunstneriske arrangementer. Erfaringsutvekslingen og nettverksbyggingen under dette prosjektet skal hjelpe de to kulturaktørene for å øke sin egen kompetanse også innenfor kulturelt entreprenørskap, samt å skape nye verdier i nærmiljøet sitt.

I anledning prosjektet RoWay-NorMania er det også blitt bestilt to kammermusikk verk fra to fremragende komponister ifra Norge og Romania. Den norske komponisten Stig Nordhagen og den rumenske komponisten Mihnea Brumariu har komponert hver sitt stykke til ulik besetning, stykker som skal fremføres på alle konsertene, i tillegg til kjente perler fra kammermusikk repertoaret.

RoWay-NorMania er støttet av EØS-midlene 2014-2021, en støtteordning finansiert av Norge, Island og Lichtenstein.

Konserten er GRATIS, publikum betaler KUN inngangsbilletten til Utstein kloster. Inngangsbillett bør likevel forhåndskjøpes her: https://utsteinkloster.ticketc...

MEDVIRKENDE:

Monica Florescu, klaver Stig Nordhagen, klarinett Sigmund Eikeset, fiolin Koppándi Jenő, fiolin Antal Sándor, bratsj Krisztina Eikeset, cello Makcim Fernandez Samodayev, cello

PROGRAM:

Sergej Prokofjev: Ouverture over hebraiske temaer, op. 34 (1919) Kammerversjon for strykekvartett, klarinett og klaver

Mihnea Brumariu: «Die Position der Unklarheit», op.191, nr. 3 (2023) for klaverkvartett

PAUSE

Stig Nordhagen: Image (2023), trio for klarinett, fiolin og cello

Johannes Brahms: Klarinettkvintett i h moll, op. 115 (1891), for klarinett og strykekvartett /eller W.A.Mozart: Klarinettkvintett i A dur, K.V. 581 (1789) for klarinett og strykekvartett.

Konserten arrangeres av Eikeset med 4 Strenger. Konserten er inkludert i inngangsbilletten til Utstein kloster. Varighet 90 min med pause.