KRM
Arrangement

Haugtussa & Grieg

Sommerkonsert

07. jul. 2024 KL. 14:00 - 15:00

Sommerkonsert med det tidløse, gripende og vakre verket Haugtussa, sett i lys av jubileumsåret for Arne Garborgs liv og virke på Jæren.

På programmet står Arne Garborgs Haugtussa tonesatt av Edvard Grieg Op.67, syklusen inneholder noen av Griegs vakreste og mest kjente sanger. Videre fremføres de tidligere upubliserte Haugtussa sangene samt noen av hans mest kjente sanger som Våren og Ved Rondane.

Haugtussa regnet Arne Garborg som en av sine viktigste bøker og ble skrevet med et ømt blikk bakover til barndommens Jæren. Edvart Grieg ble imponert og ikke minst inspirert av Haugtussa «Det er en helt genial bok, hvor musikken allerede er komponert. Man behøver kun å skrive den ned». I 1895 startet Grieg arbeidet med 20 av de i alt 71 dikt i Garborgs bok, men publiserte likevel bare åtte av dem i op. 67 der utvalget dreier seg om naturmystikk og kjærlighetsmotivet. I forbindelse med Grieg Jubileet i 1993 ble seks av disse sangene utgitt på Edition Peters forlag som «sanger fra Haugtussa som ikke er med i op.67».

Inngang til Utstein kloster er inkludert i konsertbilletten.

Billett: Ord. 250/ Aftenbladfordel 200/ Student 100 / Barn gratis.

Billettlenke: https://utsteinkloster.ticketc...

Billetten kan også kjøpes i døren.

---

Biografi utøvere:

Operasanger Marit Kristine Risnes har sangstudier fra Agder Musikkonservatorium i Kristiansand 5-årig, studier ved Internationale sommerakademie Mozarteum i Salzburg Østerrike med Østerrisk statsstipend. Diplomstudie i sang ved Hochschule für Musik Hanns Eisler Berlin i Tyskland med Mastergrad som «Solist for Konsert og Opera» hos Professor Renate Krahmer.

Videre fulgte opptak i det tyske agenturet ZBF med påfølgende sangkarriere i Tyskland ved operahus og teater: Oldenburgisches Staatstheater, Vogtland Theater, Neustrelitzer Landestheater, Neuköllner Oper Berlin, Komische Oper Berlin samt innspillinger og konserter med Mitteldeutscher Rundfunk bl.a i Gewandhaus Leipzig og Berliner Philharmonie.

I Norge kan hun vise til virke som distriktsmusiker, solist med kor og orkester, operakonserter, kammerkonserter, kirkekonserter fra sør til nord, en rekke prosjekter i regi av Kulturrådet, Rogaland Fylkeskommune, Fond for utøvende kunstnere, MUST Museet i Stavanger og er å høre som solist i NRK2’s «Salmeboka minutt for minutt».

Pianist Mari-Anne Sagland er født og oppvokst på Sandnes. Hun startet sine klaverstudier ved Rogaland Musikk Konservatorium under Milena Dratvova. Deretter fortsatte hun sine studier innen både soloklaver og kammermusikk under Prof. Alexander Warenberg ved Utrecht Concervatory, Nederland. Hun tok studier innenfor Ny Musikk under Ton Hartsuiker, Sang og Akkompagnementsstudier under Tom Bollen og kammermusikkstudier under Ron Ephart.

Sagland har mottatt Nederlansk Statsstipend, Østerriks Statsstipend, Fond for Utøvende Kunstnere, Studiestipend fra statens stipend og garanti- inntekter for kunstnere og Sandnes Kommunes Reisestipend

Hun har vært tilsatt ved Universitetet i Tromsø ved Musikk Konservatoriet i 10 år og virket som akkompagnatør og klaverpedadog.

Hun er nå tilsatt ved Sandnes Kulturskole og Vågen Videregående Skole som klaverpedagog og akkompagnatør.