KRM
Arrangement

Ein plass i verda

Historisk syngespel

13. jul. 2024 KL. 20:00 - 21:30

"Ein plass i verda" er et historisk syngespill om perioden 1795 (da Napoleon var en skarve løytnant i Paris) til 1825 (da Restauration reiste fra Stavanger med de 52 første emigrantene som søkte lykken i Amerika). Syngespillet handler om Brita på Bryggjå & Lukas frå Himlaleite som møtte hverandre første gang som tiåringer i 1795. Da reiste Lukas til sjøs som jektegutt, mens Brita var lausungen som ble igjen på Bryggja.
Vi blir med når de endelig møtes igjen i 1825 på den samme Bryggjå. De har klart seg godt, - han er kaptein på egen skute og hun er en fremgangsrik forretningskvinne.
I ord og toner forteller de om liv og levne i Europa og i Norge og om hvorfor ble det 1814 og hvorfor 800.000 nordmenn og -kvinner valgte å søke lykken i Amerika.

«Ein plass i verda» spilles av et ensemble med syv av Rogalands fineste sangere og musikere, med Hege Kristin Kjærvoll som Brita & Trond Dagsland som Lukas.

Ensemblet for øvrig er: Svein Ragnar Myklebust; keys & kapellmester, Thomas Kvam; bass, Bernt Yngve Kvam; trommer, Erik Zahl; gitarer, Håkon Nielsen; keys & trekkspill med mer.


Billettlenke: Ein plass i verda (ticketco.events)