KRM
Arrangement

Cellokonsert

med Jonatan Kraft

23. jul. 2023 KL. 14:00 - 15:00

Jonatan Kraft fremfører J. S. Bachs Cellosuite no 1, et av komponistens mest elskede verker. Her finnes ikke bare det velkjente Preludiet uten også den like vakre Sarabanden, og joviale danser. B. Brittens Cellosuite no 3 tar utgangspunkt i Bach og folkemusikk og celloens dype basstoner berører og skaper gjenklang. Konserten avsluttes med noen små stykker som publikum garantert vil dra kjensel på.

Biografi:

Den unge, fremragende, cellisten Jonatan Kraft har på kort tid blitt et kjent ansikt i Stavangers musikkliv. I 2020 flyttet han som 17-åring fra hjembyen Örebro i Sverige for å studere på Fakultet for utøvende kunstfag (UiS).

Jonatan er en svært mangsidig musiker, som ofte vært å se på scenen som blant annet sanger, pianist, oboist og organist. Denne våren gjorde han sin debut som dirigent, når han fremførte Haydns cellokonsert i D-dur i en produksjon på UiS. tillegg er han en aktiv orkestermusiker som spiller i konserthus over hele Norden. Siden 19 års alder har han vært engasjert av Stavanger symfoniorkester som vikar.

Jonatan har i mange år brent særlig for å bringe ut det store repertoaret for solocello, der suitene av Bach har en helt spesiell plass. Dagens konsert er en i serie av mange konserter han har presentert, hvor Bach sin musikk utgjør utgangspunktet.

Billettkjøp: https://utsteinkloster.ticketc...

Billettpris: 250 kr ordinær, 200 kr med Aftenbladfordel. 100 kr for student. Gratis for barn.

Konsertbilletten inkluderer inngang til Utstein kloster (ord. 140 kr).